Oferta kursowa - ustron

Kursy

Nazwa kursu Cel Liczba godzin Cena Planowana data rozpoczęcia
Urządzenia, instalacje i sieci elektroenergetyczne ( G1 )

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed Komisją Kwalifikacyjną powołaną przez Prezesa ZDZ Katowice.
Przygotowanie słuchaczy do egzaminu na uzyskanie świadectwa kwalifikacyjnego w wybranym przez nich zakresie eksploatacji określonych urządzeń, instalacji lub sieci elektroenergetycznych o napięciu do 1 kV lub/i powyżej.
Liczba godzin kursu uzależniona jest od rodzaju uprawnień tj.:
- zakresu czynności (obsługa, konserwacja, remont, montaż, prace kontrolno-pomiarowe)
- rodzaju urządzeń, instalacji i sieci (10 rodzajów)
25 500 zł 26.06.2017
Zapisz się
Prawo jazdy kategorii B

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu pozwalające na przystąpienie do egzaminu państwowego przed WORD.
Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie do egzaminu państwowego na prawo jazdy kategorii B(samochód osobowy).
Uczestnicy kursu poznają przepisy ruchu drogowego, zasady przewozu osób lub ładunku, nabędą umiejętności obsługi mechanizmów pojazdu i kierowania pojazdem oraz udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej.

Inne informacje:
W szkoleniu kandydatów na kierowców może brać udział osoba, która posiada przepisami wymagany wiek, orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem, zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 18 roku życia.
60 1 450 zł 12.07.2017
Zapisz się
Palacz kotłów centralnego ogrzewania opalanych paliwem stałym, ciekłym i gazowym ( G2 )

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed Komisją Kwalifikacyjną URE. W przypadku uzyskania pozytywnego wyniku egzaminu słuchacz otrzymuje Świadectwo Kwalifikacyjne ważne 5 lat.
Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do obsługi kotłów wodnych niskotemperaturowych i parowych niskociśnieniowych.
Przygotowanie do egzaminu na uzyskanie świadectwa kwalifikacyjnego w zakresie obsługi kotłów zgodnie z ustawą z dnia 10 kwietnia 1997r. - Prawo energetyczne (Dz.U.Nr 54, poz.348 z późń.zm.).
Czas trwania kursu (liczba godzin zajęć) może być zróżnicowany w zależności od zakresu uprawnień tj.:
- zakresu czynności (obsługa, konserwacja, remont, montaż, prace kontrolno-pomiarowe)
- rodzaju urządzeń, instalacji i sieci (10 rodzajów)
25 500 zł 17.07.2017
Zapisz się
Akademia Juniora

Sposób zakończenia kursu:
Uczestnicy Akademii Juniora po zakończeniu zajęć otrzymają Dyplom
Udział w Akademii Juniora ma na celu rozbudzenie wyobraźni uczestników, kreatywne spędzanie wolnego czasu oraz zapewnienie ciekawych form aktywności intelektualnej i fizycznej.
W zależności od wybranego miasta istnieje możliwość zapisu na całotygodniowe zajęcia, jak również wybranie pojedyńczych najciekawszych dla Państwa zajęć.
Rozwijając Akademię o integrację międzypokoleniową stwarzamy możliwość wspólnej zabawy dla dzieci i dorosłych w ramach różnorodnych warsztatów!

Cena uzależniona jest od rodzaju zajęć i ilości realizowanych godzin.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą znajdującą się na stronie http://www.zdz.katowice.pl/wakacyjna-akademia-juniora-3
4 200 zł 17.07.2017
Zapisz się
Akademia Juniora

Sposób zakończenia kursu:
Uczestnicy Akademii Juniora po zakończeniu zajęć otrzymają Dyplom
Udział w Akademii Juniora ma na celu rozbudzenie wyobraźni uczestników, kreatywne spędzanie wolnego czasu oraz zapewnienie ciekawych form aktywności intelektualnej i fizycznej.
W zależności od wybranego miasta istnieje możliwość zapisu na całotygodniowe zajęcia, jak również wybranie pojedyńczych najciekawszych dla Państwa zajęć.
Rozwijając Akademię o integrację międzypokoleniową stwarzamy możliwość wspólnej zabawy dla dzieci i dorosłych w ramach różnorodnych warsztatów!

Cena uzależniona jest od rodzaju zajęć i ilości realizowanych godzin.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą znajdującą się na stronie http://www.zdz.katowice.pl/wakacyjna-akademia-juniora-3
4 200 zł 24.07.2017
Zapisz się
Kucharz Celem kursu jest zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. 100 1 000 zł 3.08.2017
Zapisz się
Pierwsza pomoc przedmedyczna

Sposób zakończenia kursu:
Zaswiadczenie o ukończeniu kursu
Celem kursu jest poznanie przez słuchaczy podstawowych zasad udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej w nagłych wypadkach, a w szczególności: zapoznanie z obowiązującymi przepisami prawnymi; przygotowanie teoretyczne z zakresu udzielania pomocy osobom poszkodowanym; nabycie praktycznych umiejętności ratowania życia w różnych sytuacjach. 8 120 zł TRWA NABÓR
Pracownik administracyjno-biurowy Celem kursu jest wyposażenie słuchaczy w zakres umiejętności niezbędnych do samodzielnego wykonywania obowiązków w charakterze pracownika administracyjno-biurowego, w tym związanych m.in. z obsługą urządzeń biurowych, a także psychologicznymi aspektami pracy na tymże stanowisku. 98 990 zł TRWA NABÓR
Pracownik do spraw kadrowych i płacowych

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest praktyczne zapoznanie uczestników szkolenia z: obowiązującymi przepisami regulującymi prawa i obowiązki pracodawcy i pracownika; organizacją pracy i zakresem obowiązków służ specjalistycznych wykonujących zadania z zakresu spraw kadrowych i finansowych. 67 600 zł TRWA NABÓR
Praktyczne aspekty realizacji zasad GHP/GMP oraz wdrażania systemu HACCP w zakładzie

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest przygotowanie uczestników szkolenia do prac w zakresie wdrażania systemu HACCP w swojej firmie. Uczestnicy szkolenia powinni posiadać wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności lub technologii żywienia, towaroznawstwa spożywczego, chemii spożywczej lub kierunków pokrewnych oraz powinni posiadać doświadczenie i wiedzę o działalności swojej firmy. Mogą to być również osoby nie posiadające wyższego wykształcenia, lecz mające bardzo dobre przygotowanie w zakresie technologi żywności. Tematyka szkolenia to główne obszary GHP w zakładzie,
zasady i założenia systemu, zasady przeprowadzania analizy zagrożeń, a także zasady weryfikacji systemu HACCP.
8 150 zł TRWA NABÓR